تزئین شله زرد
?شلهزرد یا شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است که در بعضی اعیاد و عزاداریها طبخ و توزیع میشود. شلهزرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ و شیرین است و معمولاً روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین میکنند. دستور تهیه این دسر خوشمزه را از بانو رزا منتظمی را در ادامه خواهید دید.?
?????????????
?مواد لازم:
برنج: ١ کیلو
شکر: ٢ تا ٢.٢۵ کیلو
روغن: ١۵٠ گرم (١ پیمانه)
زعفران ساییده: ١.۵ مثقال
گلاب: ١ پیمانه
خلال بادام: ١۵٠ گرم
خلال پسته (برای تزئین): ۵٠ گرم
دارچین (برای تزئین): ٢ تا ٣ قاشق سوپخوری
?????
?طرز تهیه:
۱. برنج را پیمانه کنید و سپس چند بار با آب ولرم بشویید تا آب آن زلال شود.
?بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید.
۲. مقدار ۶ تا ٧ برابر برنج، آب روی آن بریزید (بسته به نوع برنج برای پخت) و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. گاهی کف برنج را بگیرید.
۳. وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد، شکر را داخل آن ریخته و مرتب به هم بزنید تا شله زرد کاملاً جا بیفتد.
۴. در صورتی که شله زرد خیلی سفت بود، ١ تا ٢ پیمانه دیگر آب اضافه کنید.
۵. زعفران دم کرده را داخل شله زرد بریزید.
۶. روغن را داغ کرده و به شله زرد اضافه کنید.
۷. کمی از بادام را برای تزئین کنار گذاشته و بقیه را شسته و داخل شله زرد بریزید.
۸. گلاب را اضافه کرده و شله زرد را به هم بزنید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط شوند.
۹. در قابلمه را بسته و در صورت داشتن فر، نیم ساعت روی کف فر با حرارت ملایم قرار دهید. در غیر این صورت، بهتر است کمی آتش روی در ظرف بریزید تا بهتر جا بیفتد و آب نیندازد.
۱۰. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و به هم زده و در ظرف بکشید و روی آن را با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین کنید.
منبع اولیه دستور: بانو رزا منتظمی
? برای دریافت رسپیهای رایگان بیشتر، به کانال ما بپیوندید: @TaniChef
? ادمین: @TaniaChef