شله زرد

تزئین شله زرد

شله زرد از بانو رزا منتظمی

?شله‌زرد یا شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است که در بعضی اعیاد و عزاداری‌ها طبخ و توزیع می‌شود. شله‌زرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ و شیرین است و معمولاً روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین می‌کنند. دستور تهیه این دسر خوشمزه را از بانو رزا منتظمی را در ادامه خواهید دید.?

?????????????

?مواد لازم:

برنج: ١ کیلو

شکر: ٢ تا ٢.٢۵ کیلو

روغن: ١۵٠ گرم (١ پیمانه)

زعفران ساییده: ١.۵ مثقال

گلاب: ١ پیمانه

خلال بادام: ١۵٠ گرم

خلال پسته (برای تزئین): ۵٠ گرم

دارچین (برای تزئین): ٢ تا ٣ قاشق سوپخوری

 

?????

?طرز تهیه:
۱. برنج را پیمانه کنید و سپس چند بار با آب ولرم بشویید تا آب آن زلال شود.

?بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید.

۲. مقدار ۶ تا ٧ برابر برنج، آب روی آن بریزید (بسته به نوع برنج برای پخت) و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. گاهی کف برنج را بگیرید.

۳. وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد، شکر را داخل آن ریخته و مرتب به هم بزنید تا شله زرد کاملاً جا بیفتد.

۴. در صورتی که شله زرد خیلی سفت بود، ١ تا ٢ پیمانه دیگر آب اضافه کنید.

۵. زعفران دم کرده را داخل شله زرد بریزید.

۶. روغن را داغ کرده و به شله زرد اضافه کنید.

۷. کمی از بادام را برای تزئین کنار گذاشته و بقیه را شسته و داخل شله زرد بریزید.

۸. گلاب را اضافه کرده و شله زرد را به هم بزنید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط شوند.

۹. در قابلمه را بسته و در صورت داشتن فر، نیم ساعت روی کف فر با حرارت ملایم قرار دهید. در غیر این صورت، بهتر است کمی آتش روی در ظرف بریزید تا بهتر جا بیفتد و آب نیندازد.

۱۰. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و به هم زده و در ظرف بکشید و روی آن را با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین کنید.

نظر و ارسال عکس از کارهای خودتون یادتون نره.

منبع اولیه دستور: بانو رزا منتظمی

 

شله زرد
تزئین شله زرد
تزئین شله زرد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

? برای دریافت رسپیهای رایگان بیشتر، به کانال ما بپیوندید: @TaniChef

? ادمین: ‏@TaniaChef


کپی با ذکر منبع بلامانع است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *